måndag 8 december 2014

Träna styrka

Jag tränar mest kondition i form av löpning, simning och cykling, men något som skulle vara väldigt bra är att komplettera detta med en del styrketräning och yoga. Styrka, smidighet och balans är ett bra komplement till alla konditionssporter. För mig handlar det främst om att jag vill förbättra min hållning och förebygga skador när jag ökar på träningsmängden framöver. Hörde ett uttryck om styrketräning och yoga. Att det är "träning för att kunna träna". Det finns de som menar att så länge de kör yoga någon gång i veckan så blir de inte skadade.

Det är lite svårt att komma igång bara, jag tycker inte det är superkul, men jag körde faktiskt ett styrkepass i fredags och det gick riktigt bra. Har haft träningsvärk hela helgen :). 

När jag styrketränar brukar jag köra ganska kort och intensivt. Jag hoppas det ska bli lättare att få det gjort om jag går dit en liten stund och oftare istället. I fredags körde jag i 40 minuter inklusive uppvärmning och då hann jag ganska mycket.


Men när man väl kommer iväg och tränar vill man ju få ut det mesta av den ansträngning och tid man lägger ner och det finns några knep att ta till för att få ut det mesta och bästa av sin styrketräning. En sak som jag tycker är spännande är det här med hormoner och hur vi kan leva för att de ska fungera på bästa sätt. Man kan t.ex. öka sitt testosteron på naturlig väg och på så sätt lättare bygga muskler. Oavsett om man är man eller kvinna. Detta är helt riskfritt och kommer INTE att ge kvinnor skäggväxt :). Hur man gör det beskriver Martina Johansson, som driver bloggen Highfatfitness i detta inlägg.

Nu behöver jag få in rutinen. Det var inplanerat ett nytt besök på gymmet idag, men det blev VAB istället. Det är så mitt liv ser ut nu. Man får inte alltid ihop allt, men det kommer en ny dag imorgon.

2 kommentarer:

  1. Kör man intensivt behöver inte styrkepassen vara så långa. Jag kör också intensiva (och korta) styrkepass - för att träna styrka och smidighet - och inte bygga superstora muskler.

    Kämpa på! (Och låt inte VAB hindra dig - det finns mycket du kan träna hemma...)

    SvaraRadera
  2. Jag veeet :). Det är om möjligt ännu tråkigare att styrketräna hemma bara. Risk för vab imorgon också. I så fall blir det hemmaträning. Lovar ;).

    SvaraRadera