måndag 2 februari 2015

Träna för att gå ner i vikt

Som överviktig får man ofta rådet att det bara är att äta mindre och träna mer. Ofta menar man att man både ska äta mindre kalorier och mindre fett. Riktigt dåliga råd som inte funkar. Hungern ökar när du tränar mer och så ska du dessutom äta mindre kalorier och fett. Inte konstigt att man förr eller senare inte orkar mer och går upp allt man har gått ner - och lite till.


Om man inte väljer lågkolhydratkost. Då fungerar det lite annorlunda. Eftersom man skippar kolhydraterna slipper man blodsockersvängningarna och blir inte sötsugen eller hungrig på samma sätt. Ofta väljer man omedvetet att lägga sig på en kalorinivå som ligger lite under förbrukningen och så går man ner i vikt. Det kan jag själv intyga.

Man får en bra viktminskning utan hunger eller sötsug. Dessutom kan man äta riktig mat och riktigt god mat. Varje dag. Kan det bli bättre?

Om man vill gå ner i vikt är kosten det som är absolut det viktigaste att se över. Sedan är det aldrig fel att träna, men man får tänka att man ska göra det för sin hälsa och sitt välmåendes skull. Träningen kan också hjälpa till att reglera aptiten och på så sätt kan det bidra när man önskar gå ner i vikt.

Kostdoktorn har spelat in en video med de fem viktigaste tipsen för att gå ner i vikt. Vill man ha ännu fler tips har han listat 15 bra tips här (även videon finns i inlägget).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar