onsdag 4 februari 2015

Godis och kaffebröd på jobbet

Den här veckan är det första gången sedan i början av december som det inte finns godis i fikarummet. Jag har inte rört det, men det har många andra gjort. Det har varit en strykande åtgång. Undrar hur många kilo godis som passerat vårt fikarum de senaste två månaderna. Helt galna mängder.

Godiset kommer från konsultfirmorna och från ledningen som gåva och belöning. Ledningen delade ut strutar med godis på ett stormöte vi hade innan jul. Det blev en hel del strutar över och allt det överblivna hamnade i vårt fikarum.


Hade ett intressant samtal med en kompis på lunchen häromdagen. Vi reflekterade lite över det att det alltid belönas med socker när man har gjort någonting bra. Senast häromdagen hörde jag att det var semlor på gång som belöning för en sak som gått bra på jobbet. Alla ser jättemycket fram emot den där semlan. Vi har ingen fikalista på vår avdelning, men min kompis har det. En lista som hon har gått ur. Strongt gjort tycker jag.

Ska man som företag verkligen medverka till sina medarbetares ohälsa genom att hela tiden mata dem med socker? Visst, det är upp till var och en att äta, men det är faktiskt ganska många som inte KAN stå emot. Som har ett beroende som de har svårt att ta sig ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar