söndag 11 januari 2015

Ingen träning - högre ketonvärde

Härlig sovmorgon idag. Sonen sov till kl. 9, vilket inte hör till vanligheterna. Vilade från träningen och kollade mina värden före frukost som vanligt. Blodsockret var ännu lägre, 4,7 mmol/L. Ketonerna var åter lite högre, 2,8 mmol/L. Det enda samband jag kan se mellan de höga och lite lägre ketonvärderna är mängden kolhydrater. Det som också kan påverka är proteinet, men proteinintaget var ganska lågt första dagarna och har sedan ökat en aning och var som högst fredag och lördag. Kolhydratintaget var som högst i fredags, 8 g, och då var ketonerna lite lägre på morgonen efter. Igår åt jag 4 g kolhydrater och då var ketonvärdet högre imorse igen.


Var mätt på frukosten till efter kl. 14. Vi var på museum på eftermiddagen och sedan blev det fika på Waynes coffee. De andra fikade, men jag tog bara kaffe. Hade med mig ägg, majonäs och babybelost som jag åt. Inga problem där, kändes inte som att jag offrade någonting eller var sugen på det andra fikat. Det är precis det här jag vill åt. Normal aptit, inget sockersug och dessutom bra energi.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har följt din ketonresa de senaste dagarna och tycker det är intressant. Jag o min man håller också på med att hitta optimal ketos. Vi inspireras av Volek, mfl bok art and science of low carb performance. Jättebra bok. Köpte även ketonix sport. Svart på vitt hurochvida man använder sig av ketoner eller ej. Kan även tipsa om ketonix calculator. Fortsätt det goda experimenterandet!

  Föresten så har maken förlorat 5 kg på en vecka i ketos och jag 2 kg... och då har vi ändå ätit lchf i fyra år o har en del att ta fortfarande.

  Lycka till!
  Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad kul att ni läser mina inlägg. Stort grattis till era toppenresultat! Tack för tipsen också. Boken ska jag kolla in. Har läst om Ketonix Sport, men inte Ketonix calculator. Antar att det hänger ihop med Ketonix Sport på något sätt? Att jag valde bort Ketonix Sport var för att man inte får något exakt värde, men det kanske Ketonix Calculator hjälper till med? Jag får googla.

   Lycka till i fortsättningen!

   Radera