torsdag 23 april 2015

Socker i tepåsar från Lipton och Twinings

Läste lite på Kostdoktorns forum idag och såg ett inlägg där om att Lipton och Twinings tillsätter socker i sina tepåsar. Den här nyheten kom för drygt ett år sedan, men jag tycker det kan vara värt att ta upp igen. Detta är ett exempel på hur livsmedelsindustrin tillsätter socker i sina produkter för att få dem att smaka bättre så att vi köper mer. UTAN att för den skull skriva det i innehållsförteckningen.
Norska TV2 lät analysera innehållet i två olika tepåsar, en från Lipton och en från Twinings. Det visade sig att Liptons tepåse innehåller 5% tillsatt socker och Twinings 20%. Twinings säger att deras påse minsann bara innehåller 10% och att det dessutom blir mindre när det är i koppen. Men fortfarande står det ingenting om att teet innehåller socker. Borde det inte göra det så att man kan få välja själv vad man dricker?

Se inslaget här: http://www.tv2.no/a/5404321
Artikel i Aftonbladet här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18561230.ab

Man ska vara väldigt noga med vad man väljer att äta och dricka. Det bästa är att man äter ren, naturlig mat som man kan se vad den består av och avstår från halvfabrikat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar