tisdag 21 april 2015

Sjukskrivningarna ökar

I söndags var det ett inslag i Rapport om att sjukskrivningarna fortsätter att öka. Klippet kan du se här fram till söndag 26/4: http://www.svtplay.se/video/2817007?position=628

Största ökningen står kvinnor med psykiska besvär för och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och resten av regeringen är oroliga för de ökade kostnaderna.

Jag tror att sjukskrivningarna p.g.a. diabeteskomplikationer och andra kostrelaterade sjukdomar kommer att bli ett mycket större problem. De kommer knappast att minska eller ens plana ut så länge vi har den kosthållning som vi har idag. Antalet människor med diabetes typ 2 ökar väldigt snabbt. Snart är antalet diabetessjuka en halv miljard i världen. Med alla komplikationer som är vanliga vid diabetes kommer allt fler människor blir oförmögna att arbeta.
Bilden är lånad av fethalsa.wordpress.com
Det är ganska enkelt. Om vi minskar på sockret kommer vi att bli friskare och kostnaderna i samhället kommer att minska. De enda som kommer att förlora på det är läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar