tisdag 15 december 2015

OA-litteratur

Nu när nystartkursen börjar lida mot sitt slut är det dags att börja med 12-stegsprogrammet inom OA. Det är viktigt att fortsätta jobba med sjukdomen och inte tro att det är klart när kursen är slut. För att kunna jobba med de 12 stegen behöver man två saker. Litteratur och en sponsor.

Litteraturen kom med posten igår. Började läsa lite i Stora boken igår kväll. Stora boken är AA's bok som vi också använder. Programmet och beroendet är detsamma, det är bara drogen som är olika.
En sponsor är en person inom OA som har gått före mig och som har gjort de 12 stegen eller några av dem. Jag har börjat annonsera efter sponsor på de telefonmöten som jag har varit med på. Har inte fått till det riktigt ännu. Känner inte att det är någon panik ännu. Det är två tillfällen kvar på nystartkursen och jag är fortfarande så pass ny inom OA så det ger mycket bara att vara med på mötena.

Jag försöker ringa in på något möte eller ringa någon annan som gått kursen varje dag. Jag har fem kurskamrater och det är inte alltid lätt att få tag i någon, men det finns många som gått kursen tidigare som vi har fått telefonnumret till. Har pratat med några av dem också.

2 kommentarer:

 1. Vad är detta för kurs? Vet du om den finns i Göteborg? Skulle verkligen behöva något liknande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tänker på nystartkursen ges den av SockerSkolan och är till för att lära sig att hantera och leva med sitt sockerberoende. Jag kan verkligen rekommendera den. Se här: http://www.sockerskolan.se/aktuella-kurser-pa-sockerskolan/nystart-kurs-for-sockerberoende/. Kursen går på webben så man sitter hemma. Spelar således ingen roll vart man bor. Jättesmidigt.

   OA = Overeaters Anonymous hittar du på oasverige.org.

   Lycka till!!

   Radera