fredag 4 december 2015

Julkalendrar och "LCHF"-bakverk

Den här julen verkar nästan ALLA bloggare och websidor ha en julkalender. Idag har jag kikat in på fem stycken. Fyra av dessa är LCHF-bloggar. Den femte är Sockerskolans julkalender som jag tycker har haft bra luckor än så länge. Inga recept på något som innehåller socker eller sötningsmedel och bra tankar och tips. En av de fyra LCHF-bloggarna lottar idag ut ett presentkort på ICA MAXI. En jättebra grej tycker jag.

MEN, tre av LCHF-bloggarna har idag luckor med någon typ av bakverk eller dessert som innehåller honung eller sötningsmedel. Jag tycker inte att kakor hör hemma i LCHF överhuvudtaget och hur man kan sätta LCHF-stämpel på något som innehåller honung förstår jag inte alls. Honung är ju rent socker.
För oss sockerberoende fungerar ingen form av socker. Inte heller sötningsmedel som kan trigga med den söta smaken. Bakverk i sig kan också trigga oavsett om det innehåller socker eller sötningsmedel eller inte. Det gäller alltså att hålla sig borta från sådant helt.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Äntligen nån som börjar orda i att vissa som borde veta bättre i dessa LCHF kretsar börjar "slira" på tok för mycket in i bak, kex, praliner som precis som du skriver kommer skapa sug efter fel saker hos dom som är lite på gränsen och definitivt skapa problem under årets svåraste månad nämligen December. Varför skulle va kul att förstå. Är det för att locka läsare till sin blogg då tror jag dom är helt fel ute och bakslagen kommer att komma som ett brev på posten. Vägra allt julsocker, julgluten, julmargarin för bästa hälsa och start på 2016 kommer vara en positiv känsla och ingen ångestdämpad tung överraskning.

    SvaraRadera