tisdag 3 november 2015

B-vitaminbrist igen?

Hade stora problem med eksem runt ögonen i några år. Ingen annanstans, bara där. Fram till förra sommaren. Då började jag få eksem på halsen och dekolletaget. Det var ganska smärtsamt. Gick till läkare efter ett par månader. Hon skrev bara ut kortisonkrämer och sa att det nog var stress. Sedan fick jag sprickor i mungiporna också. Då gick jag till apoteket för att se om de hade någon kräm för sådana munsår. Det hade de inte, men jag pratade med en kvinna som jobbar där och hon sa att jag kanske hade någon slags brist. Kanske B-vitaminbrist. Jag hade tänkt tanken och t.o.m. ätit ett B-vitaminpreparat några veckor utan resultat. Tänkte att jag ger väl det en chans till och köpte en burk Holistics Mega B-komplex och började ta det. Mega B-komplex innehåller alla B-vitaminer i höga doser. Efter en vecka hade eksemen läkt. Detta var för drygt ett år sedan och eksemen har hållit sig borta sedan dess.
I juni gick jag och lämnade en massa blodprover där de bl.a. kollade B12. Det var jättehögt. Det är inget farligt, men jag tänkte att det var onödigt så jag började ta ett annat B-vitaminpreparat, Silica från Naturell. Det innehåller B-vitaminerna B2, B3 och B5. De som är för hud, hår och naglar. Det har funkat bra, men nu har det börjat klia på min hals och dekolletage igen. Det känns likadant som när jag hade eksem, men jag har inga eksem. ÄN. Det känns som det kan komma när som helst.

Förutom detta har jag känt mig väldigt trött på ett konstigt sätt en period. Riktigt matt. Känns som att jag skulle kunna somna när som helst. Även detta kan vara ett symptom på just B12-brist. Så nu har jag beställt en burk Mega B-komplex så får vi se om det hjälper. Skulle vara intressant att få veta exakt vilket B-vitamin jag får brist på. Jag får prova med uteslutningsmetoden så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar