lördag 2 maj 2015

Ge ditt stöd till Professor Tim Noakes

Professor Tim Noakes har blivit anmäld av dietistförbundet till hälsodepartementet i Sydafrika.

Hade förmånen att lyssna på prof. Noakes för ett år sedan i Stockholm. Han är läkare, forskare och marathonlöpare. Tidigare förespråkade han den traditionella tallriksmodellen där 50-60% av energin ska komma från kolhydrater, men trots att han tränade mycket och åt, vad han tyckte då, bra blev han överviktig och fick typ-2-diabetes. Nu är han en av världens främsta förespråkare för ändrade kostrekommendationer och LCHF. Det krävs en stor man att göra en sådan helomvändning.
Stöd prof. Noakes HÄR.

Samma sak hände Annika Dahlqvist 2005. Ett per dietister anmälde Annika till Socialstyrelsen. Resultatet blev att Socialstyrelsen efter en lång utredning fastslog att det är i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet att behandla övervikt och diabetes med lågkolhydratkost. Vi kan nog också tacka dessa dietister för att LCHF har blivit så pass känt i Sverige. Vi ligger längre fram här än vad man gör i många andra länder. Så förhoppningsvis kommer det någonting gott ur detta.

Varför är då dietisterna så fientliga mot LCHF trots att de får så dåliga resultat på sina patienter med de kostråden de delar ut? Väldigt många överviktiga och diabetiker har fått fantastiska resultat och har bättre blodvärden än någonsin med LCHF. De har fått ett helt nytt liv sedan de börjat strunta i sjukvårdens råd och gjort i princip tvärtom. Svaret på den frågan kan vara att dietistförbunden runt om i världen sponsras av livsmedelsindustrin på olika sätt. Ex. i USA blir de sponsrade av Coca-Cola. Sånt borde vara kriminellt.

2 kommentarer:

  1. Oj, då är jag en Stor man ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut :). Det krävs mot att ändra åsikt. Jag tänker mig att det är ännu modigare när man är läkare och har rekommenderat tallriksmodellen till tusentals patienter och dessutom skrivit böcker i ämnet ;).

      Radera