torsdag 10 mars 2016

Ju mer fett på kroppen ju mer inflammation

Hittade ett intressant inlägg om sambandet mellan mycket fett på kroppen och inflammation. http://martinajohansson.se/fett/. Martina, som har skrivit inlägget, förklarar hur det hänger ihop och berättar också att hon själv hade ett CRP-värde på strax under 20 innan hon började med LCHF. Jag läste i ett annat inlägg att hon var väldigt smal då, men hade ändå hög fettprocent. Nu har hon 1 i CRP. Det förbättrade CRP-värdet är antagligen resultatet av en lägre fettprocent samt att hon gick över till en antiinflammatorisk kost (LCHF). Själv hade jag 5 när jag kollade i somras. Helt ok.
Kolhydrater (socker och stärkelse) eldar på inflammationen i kroppen och det kan leda till t.ex. hjärt- kärlsjukdom, cancer, allergier, infektioner och ledvärk. Dels p.g.a. att sockret skadar våra känsliga organ och blodkärl och dels för att immunförsvaret har fullt upp med att ta hand om inflammationen och hinner inte med att ta hand om allt annat som behöver repareras och oskadliggöras i kroppen.

Härom dagen fick jag tips om en annan artikel som berör detta. http://www.doktorn.com/artikel/insulinresistenta-fettceller-en-f%C3%B6rklaring-till-varf%C3%B6r-%C3%B6vervikt-kan-g%C3%B6ra-oss-sjuka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar