torsdag 25 februari 2016

Bra C-vitamin

I Sockerfilmen fick vi se hur framförallt fruktos påverkar kroppen. Fettlever, som tidigare bara drabbade alkoholister, blir vanligare och vanligare. Idag finns det även barn som är drabbade. Det är direkt kopplat till de stora mängder socker och särskilt då fruktos vi får i oss VARJE DAG. I Sockerfilmen förklarade också Damon varför en hel frukt kan vara ett bra val och varför juice av samma frukt är ett dåligt val.

När du äter en hel frukt får du även en massa fibrer som mättar. Pressar man frukten till juice kan man lätt få i sig många frukter utan att det påverkar mättnadkänslan. Man får alltså i sig mycket mer fruktos och mycket mindre fibrer. Inte ens om man tar med fruktköttet i t.ex. en apelsin i juicen blir det samma sak. Mycket försvinner på vägen. Juice innehåller faktiskt lika mycket socker som läsk.
Nu i förkylningstider vill man kanske få i sig mycket C-vitamin och det gör man bäst genom att äta grönsaker. Det finns ingenting i frukt som du inte kan få genom att äta grönsaker, men du slipper sockret. Apelsin innehåller 53 mg C-vitamin per 100 g. Broccoli 83 mg. Blomkål 79 g. Gul paprika 163 mg. Och så vidare.

Gör dig själv och din hälsa en tjänst. Skippa ALLA sötade drycker. Bara för att det är naturligt socker  i vissa innebär det inte att kroppen mår bra av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar