söndag 12 juli 2015

Utmaningar framöver

Semestern är en väldigt bra period för att styra upp sitt liv med avseende på kost och träning. Gott om tid och ingen stress. Så länge man är hemma. Snart åker vi bort i drygt en vecka för att träffa familj, släkt och vänner och då blir det genast mer utmanande. Jag kommer inte att vara hemma, välja vad jag ska äta och laga den själv. På gott och ont. Det kan ju vara skönt också.

Strategin blir väl att ta en dag i taget, en måltid/fika i taget. Jag brukar aldrig ångra att jag INTE åt.

Maten är min medicin för många olika besvär jag har haft och det är viktigare att slippa dem än att äta det som bjuds bara för att vara snäll.

Det kommer säkert att gå hur bra som helst, men jag är beredd på att det blir lite motigt :). Utmaningar kommer alltid oavsett tid på året, det gäller bara att lära sig hantera dem.

2 kommentarer:

  1. En dag i taget låter bra, lagom krav och snäll mot sig själv åt båda hållen, ibland orkar man, och ibland inte, det är helheten som räknas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm, jag ser det inte riktigt som krav. Detta gör jag för att vara snäll mot mig själv. Ger jag efter för ett tillfälligt sötsug vet jag inte när jag kan bryta det nästa gång. Om en dag eller om ett år. Blir det en längre period får det så många tråkiga effekter. En kaka är liksom inte värt det egentligen. Jag får vara snäll mot mig själv med annat än kolhydrater.

      Radera