söndag 17 september 2017

Veckan som gick

Jag har haft en riktigt bra månad. Har känt mig pigg, energisk, motiverad. Mat har varit totalt oladdat, jag har ätit lagom mycket, i lugn takt och inte småätit mellan måltiderna. Plötsligt hände det någonting som fick det att förändras. Kan inte säkert säga vad det var, men jag tror att det var att jag åt någonting då jag kände att "det där var inte bra". Det kändes som att jag blev sugen på mer när jag ätit det, jag kände mig inte nöjd. Jag tror aldrig jag har känt det så tydligt någongång tidigare.

Det jag åt var avokado med tonfiskröra. Tonfiskröran innehöll tonfisk, ägg, hemgjord majonnäs, rödlök, salt och peppar. Inga konstigheter kan jag tycka, det enda med den rätten som jag inte brukar äta så ofta är tonfisk. De övriga ingredienserna äter jag ofta och jag äter även olika typer av andra röror utan problem. Faktorer som också kan ha spelat in var sömnbrist helgen innan och förkylning. Efter tonfiskröran har jag i alla fall småätit och överätit. Inget socker, inget gluten, inga mejerier och jag dricker fortfarande inte alkohol. Egentligen ok mat, men för mycket och på fel sätt.
Det är svårt att bryta, men jag måste bryta så fort som möjligt. Jag mår inte alls bra när jag äter på det här sättet. Känner mig trött, energilös och uppsvälld. Som tur är har hittat ett sätt och det är att fasta. Det är det bästa och faktiskt enda sättet jag vet som funkar för mig i nuläget. Förra gången jag fastade lite längre var en väldigt god erfarenhet för mig. Tänkte inte fasta så länge den här gången, men det blir mer än ett dygn i alla fall. Fastar ju från middag till middag två gånger i veckan och det räcker inte för att fixa detta.

Det känns alltid lite tråkigt när jag tänker på att jag ska fasta, men när jag väl har börjat så känns det genast bättre. Nu är jag fastande sedan kl. 8.15 imorse då jag avslutade en hotellfrukost som inte var helt optimal. Först vid 17.30-tiden började jag känna mig lite hungrig och det avhjälptes lätt med en kopp te.

Från och med nu är även tonfiskröra exkluderad ur min kost :).

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också lägga in fasta som motmedel när jag triggats av att jag ätit något felaktigt....lycka till!

    SvaraRadera