tisdag 20 oktober 2015

Blir det tråkigt?

Det är inte så att det känns toppen att ta bort allt socker ut kosten. Det är jobbigt också. Fast ändå är jag ok med att utesluta allt socker och det mesta av kolhydraterna. Det funkar, jag har gjort det förr och det går om man vill. Jag vet att efter ett tag går det lättare. Värre är det av någon anledning med vin. Jag tycker det är trevligt och gott att ta ett glas vin, eller två, på helgen.

Har läst att om man är sockerberoende och slutar med socker så är det lätt att man blir beroende av något annat istället. T.ex. alkolhol. Jag har svårt att se att jag skulle bli alkoholist, men jag ska säga att jag tidigare inte har känt något större problem med att inte dricka vin på helgen. Jag har varit sugen någongång ibland, men nu känns det t.o.m. jobbigt om jag skulle behöva sluta helt. Det finns ytterligare en anledning till att inte dricka alkohol och det är att suget gärna ökar efter ett glas vin och man tappar kontrollen över ätandet lättare.

Jag vet inte. Det är sådant här som jag skulle vilja diskutera med någon som har varit i samma situation som jag är nu. Hoppas få kontakt med någon sådan person framöver.
Idag har jag varit lite tröttare och det blev stressigt när vi skulle äta och komma iväg till barnens träningar. Lite svårt att somna igår och så fick jag ta hand om en liten mus som katten släpade in tidigt i morse. Har varit lite hungrig och sugen på eftermiddagen, men p.g.a. den tidiga middagen hann det inte bli jättejobbigt. Kanske får bli ett ägg och en babybel när vi kommer hem. Sitter på sonens träning och skriver :).

4 kommentarer:

 1. Hej. Är precis i det läget som du skriver. Överväger att sluta dricka detta goda vin fram och tillbaka. Hittade inga kontaktuppgifter till dig så skicka gärna ett mail så kan vi nog komma fram till en vild diskussion. :)

  Må så gott!
  Mvh Elle
  info@elleandersson.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för kommentaren. Jag är lite anonym här av en anledning som du ska få veta i det mail som kommer lite senare :). Ha det bra så länge. /Maria

   Radera
 2. http://lchfingenjoren.se/. Hennes kamp mot socker mm kan du inte ha missat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, henne följer jag. Det är mycket hon som har fått mig att inse.

   Radera