lördag 16 juli 2016

Semester, träning och mat

Det är semester. 2 av 5 veckor kvar nu. Vi har varit ute och åkt lite och det har blivit en hel del sol och lite bad.

Det tog ett tag att landa. Jag sov dåligt i början, jag kände mig speedad på något sätt. Fick rådet att gå ner i dos på en av aminosyrorna jag äter och det känns mycket bättre nu. I natt sov jag ca 10 timmar. Blev förvånad när jag vaknade och såg vad klockan var. Det där med biokemisk reparation är inte alltid lätt. Det verkar vara lite knepigare med mig. Vi får prova oss fram. Samma sak med kosten.

Jag har egentligen aldrig fått några kostråd. Det jag kan och vet har jag läst mig till. Sedan har jag provat mig fram. Det har fungerat bra länge med riktigt strikt LCHF. Senaste månaderna har jag legat under 20 g kolhydrater/dag och på 80E% fett. Men något är det som inte har funkat nu på slutet. Jag har haft svårt att sätta fingret på vad. Senaste månaden har jag haft svårt att hålla mig till min matplan. Det har blivit för mycket mat och för ofta. Överätning är ett tecken på någonting och det kan vara att man äter något som man triggas av. Det kan vara något som har funkat utmärkt att äta innan, men inte längre. Det kan vara svårt att veta vad detta "något" är och jag vet fortfarande inte om det är så, men sedan en och en halv vecka tillbaka har jag plötsligt inga problem med att hålla mig till planen. Jag har en teorier om varför.
För tre veckor sedan kontaktade jag en PT som har en online-tjänst. Triathlonintresset har minst sagt svalnat, men jag behöver ändå träna. Det är en friskfaktor för mig. Fast jag har haft otroligt svårt att samla ihop mig och göra något. Det har inte känts kul med någonting. Jag hade kunnat fortsätta simma, cykla och springa, men jag hade ingen inspiration. Jag hade svårt att hitta någon mening. Det var då jag kontaktade den här PT:n. Jag tänkte att om jag får ett schema som bara är att följa kanske det kan hjälpa mig.

Under de ca 10 dagarna som gick innan vi kom igång ångrade jag mig hundra gånger. Det kändes jobbigt och svårt, men efter att jag hade betalat fanns det ingen återvändo tyckte jag :). Det var bara att köra. En dag i taget. Fick träningsprogram och även kostråd. Jag var tveksam till kostråd, jag vill inte laborera för mycket, men de här kostråden var inga större förändringar mot innan. Åtminstone inte i energifördelning. Det är fortfarande lågkolhydratkost, men det finns vissa skillnader. Det är helt mejerifritt, inte ens smör ska jag äta. Det är lite restriktioner på ägg och så är det mycket mer protein eftersom jag hade tänkt mig att bygga lite muskler. Det är rätt tråkigt. Inga såser utan fettkällorna är t.ex. olivolja, avokado och oliver. Fortfarande god mat, men tråkigare. Min ambition har alltid varit att det ska vara så gott att äta så att man inte ska sakna något. Fast där får jag nog backa nu. Den här maten går jag inte igång på alls, jag har inget sug alls, vilket får mig att inse att någonting har jag nog ätit innan som har triggat mig till överätning.

Nu har jag hållt på med detta tränings- och kostprogrammet sedan förra torsdagen och det känns jättebra. Det var supertufft med träningen första dagarna och det kändes inte så himla kul, men nu känns det mycket bättre även om det fortfarande är tufft. Jag känner mig piggare och gladare också. Jag känner mig som mig själv kan man säga och det är värt så himla mycket. Bara att hoppas att det håller i sig.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa lite här - det var ett tag sedan ;)
    Kämpa på med träning och kostplanen!!!

    SvaraRadera