Läkemedelsföretagen satsar allt mer på forskning kring Alzheimers och Diabetes. Folk vill helst ha en enkel lösning på sitt problem. Bara ta ett piller och sedan fortsätta som förut. Men orsaken till Alzheimers, diabetes, cancer, karies, depression och de flesta andra s.k. västerländska sjukdomar är en inflammation i kroppen som orsakas av ett för högt kolhydratintag. Vi kan dämpa symptomen till viss del med läkemedel, men hur är livskvaliteten? Skulle det inte vara bättre att äta den mat som vi är genetiskt designade för att äta och slippa alla läkemedel?
Jag har just börjat läsa boken "Hotet mot din hjärna" av David Perlmutter som är läkare och hjärnforskare som handlar om just detta. Bilden nedan är från boken och det är rätt stor skillnad på hur våra förfäder åt och hur vi blir rekommenderade att äta idag. De åt vad det fick tag i och det var extremt lite kolhydrater och hög andel naturliga fetter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar